DSV efter forlydender om nedskaleret kæmpeprojekt: Joint venture forløber som planlagt

”Midlertidig reduktion af aktivitetsniveau og investeringer kan derfor forekomme,” lyder det fra speditøren om nøgleprojekt.
Neom og DSV annoncerede i oktober 2023 sit partnerskab, som har til formål at levere logistikservices til Neom over de kommende år. | Foto: Ivan Boll
Neom og DSV annoncerede i oktober 2023 sit partnerskab, som har til formål at levere logistikservices til Neom over de kommende år. | Foto: Ivan Boll
AF MARKETWIRE

Etableringen af transportkoncernen DSV’s joint venture i Saudi-Arabien med Neom forløber som planlagt, men midlertidige udsving i aktivitetsniveau og investeringer kan forekomme.

Det oplyser DSV til MarketWire, efter at Bloomberg News kunne berette, at de mellemlange ambitioner for opførelsen af ørkenbyen The Line er blevet nedskaleret.

”Etableringen af vores joint venture med NEOM forløber som planlagt. Som tidligere udmeldt vil omfanget af de aftalte aktiviteter og investeringer løbende blive justeret i forhold til udviklingen af projekterne i NEOM.”

”Midlertidig reduktion af aktivitetsniveau og investeringer kan derfor forekomme. Vi vil uddybe dette yderligere, hvis udviklingen tilskriver det,” skriver Christian Krogslund, som er kommunikationschef hos DSV, i en kommentar til MarketWire.

Ifølge Bloomberg News forlyder det, at myndighederne nu regner med færre end 300.000 beboere i fremtidsbyen i 2030, mens den saudiske regering ifølge Bloomberg tidligere havde håbet på 1,5 millioner beboere i byen på det tidspunkt.

Planerne har været en udbygning i etaper, og at The Line færdiggjort skulle strække sig 170 kilometer fra Neom-bjergene ud til Rødehavet. Men med den seneste tilbagetrækning venter myndighederne kun at have 2,4 kilometer af projektet færdiggjort i 2030, ifølge Bloombergs unanvgivne kilde.

Neom og DSV annoncerede i oktober 2023 sit partnerskab, som har til formål at levere logistikservices til Neom over de kommende år.

I henhold til aftalen skal det nye joint venture stå for forsyningskædestyring, udvikling af og investering i transport- og logistikaktiver og infrastruktur samt transport og distribution af varer og materialer i Neom.

Neom ejer 51 pct. og DSV 49 pct. af joint-venturet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også