Oliepriserne stiger på eskalerende spændinger i Mellemøsten

Irans potentielle rolle i konflikten i Mellemøsten er noget, investorer forbereder sig på, lyder det.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger torsdag morgen, idet investorer forbereder sig på en eventuel forværring af konflikten i Mellemøsten, med en potentiel involvering af Iran, der er den tredjestørste producent i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 90,73 dollar mod 89,42 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 86,43 dollar mod 85,19 dollar onsdag eftermiddag.

Onsdag kom det frem, at tre sønner af Hamas-lederen, Ismail Haniyeh, blev dræbt i et israelsk luftangreb i Gaza. Angrebet er med til at øge bekymringerne om, at forhandlingerne om en våbenhvile mellem Israel og Hamas, der begyndte tidligere på ugen, vil ende uden en aftale.

Regionen er samtidig på vagt over for en mulig gengældelse fra Iran for Israels formodede luftangreb på det iranske konsulat i Syrien den 1. april.

”Markedet er blevet tiltagende mere bekymret for, at krigen mellem Israel og Hamas kan eskalere i Mellemøsten og bringe olieforsyningen i fare,” siger Daniel Hynes, der er analytiker hos ANZ, skriver Reuters.

Referatet af sidste måneds rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, viste bekymringer for, at der måske er behov for en længere periode med en stram pengepolitik for at tæmme inflationen i verdens største økonomi, lyder det ifølge Reuters. Højere renter i længere tid kan hæmme den økonomiske vækst og dæmpe efterspørgslen på olie.

Fremadrettet vil markedet holde øje med den månedlige rapport fra Opec, der ventes senere torsdag, samt Det Internationale Energiagenturs rapport om oliemarkedet, der offentliggøres fredag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også