Oliepriserne stiger fredag

Det sker som følge af øgede spændinger mellem Iran og Israel.
Oliepriserne har stor betydning for brændstofpriserne. | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
Oliepriserne har stor betydning for brændstofpriserne. | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne slutter ugen med en stigning på grund af øgede spændinger i Mellemøsten. Analytikere fra ING forventer dog prisfald, hvis der ikke sker en yderligere optrapning i Mellemøsten.

”Vi fastholder vores prognose for Brent på gennemsnitligt 87 dollar pr. tønde i løbet af andet kvartal i år,” skriver ING-analytikere.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 90,25 dollar mod 89,69 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,64 dollar mod 85,19 dollar torsdag eftermiddag.

Efter angiveligt israelske krigsfly bombede Irans ambassade i Damaskus, planlægger Iran et modsvar, hvilket har øget spændingerne i regionen yderligere. Israel har ikke taget ansvaret for angrebet, men Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, onsdag sagde, at Israel ”skal straffes” for angrebet.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, svarede torsdag, at Israel fortsætter sin krig i Gaza, men også forbereder sig på scenarier i andre områder.

I Europa, hvor arbejdsmarkedet er begyndt at bløde op og væksten er stagnerende, lod centralbankcheferne den politiske rente være uændret torsdag, men signalerede samtidig, at de fortsat er på vej til at sænke renten så snart som i juni.

”Den Europæiske Centralbanks beslutning om at lade renten være uændret var forventet, men de ledsagende erklæringer åbner døren for en kortvarig monetær lempelse,” siger analytikere fra S&P Global Market Intelligence i en note.

I USA signalerede embedsmænd fra Federal Reserve torsdag, at de ikke har travlt med at sænke renten, da den amerikanske inflation stadig er et problem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også