Oliepriserne falder for fjerde dag i træk

Prisfaldet sker på baggrund af amerikanske inflationsbekymringer.
Oliepriserne har stor indflydelse på brændstofpriserne. | Foto: Bing Guan/Reuters/Ritzau Scanpix
Oliepriserne har stor indflydelse på brændstofpriserne. | Foto: Bing Guan/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder for fjerde dag i træk torsdag morgen.Råvarehandlerne er bekymrede for fortsat amerikansk inflation, der kan få den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at hæve renterne. En rentestigning vil presse olieefterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 81,57 dollar, svarende til 562 kr., mod 82,44 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,16 dollar mod 78,26 dollar onsdag eftermiddag.

Bekymringerne blev forstærket af, at et referat fra Federal Reserves seneste rentemøde den 1. maj blev offentliggjort onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Her fremgik det, at den amerikanske centralbanks tilgang til vedholdende inflation er at fastholde den ledende rente i længere tid samt, at det kan blive nødvendigt at hæve renten for at komme fortsat inflation til livs.

Oliepriserne blev yderligere tynget af udsigten til en stigning i udbuddet, da de amerikanske råolielagre steg med 1,8 mio. tønder i sidste uge mod forventninger om en stigning på 2,5 mio. tønder.

På de europæiske råvaremarkeder ses også en opbygning i udbuddet på grund af, at Rusland overskred sin produktionskvote for april indgået i en aftale med de øvrige medlemmer af Organisationen af Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+. Overskridelsen skyldtes ”tekniske fejl”, og den russiske regering vil snart præsentere en kompensationsplan over for Opec+.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også