MobilityWatch

Sweco viser muskler efter broget regnskab: Vil udfordre de allerstørste rådgivere

Hos rådgivningsvirksomheden Sweco Danmark sigter man efter at blive omtrent ligeså stor som markedslederen Rambøll. Sådan lyder meldingen fra den adm. direktør, Dariush Rezai, i kølvandet på et 2020, hvor toplinjen voksede, og bundlinjen skrumpede.

Ifølge direktøren for Swecos danske forretning, Dariush Rezai, går man efter at udfordre markedslederen Rambøll på størrelse. | Foto: PR / Sweco

Hvis det står til Sweco Danmark, skal den svenskejede ingeniør- og arkitektkoncern, der blandt andet leverer løsninger til infrastrukturprojekter, udfordre markedslederne i branchen – ikke blot konkurrenter som Cowi og Niras, men også rådgivningskæmpen Rambøll, skriver Børsen.

Ifølge Dariush Rezai, adm. direktør i Sweco Danmark, er kapital ingen begrænsning for koncernen, hvis danske afdeling netop har offentliggjort et årsregnskab for 2020, der viser, at omsætningen er steget 4 pct. til 1,3 mia. kr., mens bundlinjen skrumpede 14 pct. til 67 mio. kr.

"Vi skal ikke nødvendigvis være større end Rambøll, men vi skal i hvert fald være enten større end dem eller tæt på," siger Dariush Rezai og tilføjer, at man er klar til at slå til, hvis der byder sig opkøbsmuligheder til på dansk grund.

Inden for de seneste år har Sweco overtaget arkitektvirksomhederne Kant Arkitekter og før det Årstidernes Arkitekter, der i sidste måned blev samlet under navnet Sweco Architects.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Mere fra MobilityWatch

Vognmandslobby fyrer nyansat direktør

Den tidligere vicedirektør i Færdselsstyrelsen nåede kun at sidde på posten som direktør i ITD i to måneder. Bestyrelsen ønsker en anden profil på posten, oplyser lobbyforeningen.

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs