MobilityWatch

Lufthavnschef savner fokus på luftfart i infrastrukturplan

Københavns Lufthavn og Dansk Erhverv mener, at der mangler investeringer i dansk luftfart i regeringens udspil til en infrastrukturplan.

Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn | Foto: Jens Dresling

Københavns Lufthavn og Dansk Erhverv går nu sammen i et opråb til politikerne, fordi de savner fokus på og investeringer i dansk luftfart i det udspil til en infrastrukturplan, som regeringen har fremlagt.

Det skriver Børsen.

“Vi risikerer at sakke bagud i forhold til andre lande, hvor man må regne med, at der vil blive investeret meget og hurtigt i luftfarten for at støtte erhvervsliv og eksport," udtaler topchef i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

Lufthavnen og Dansk Erhverv foreslår, at der etableres en pulje på 250 mio. kr. til klimaomstilling af danske lufthavne, at der afsættes 100 mio. til øvrig fremtidssikring af lufthavnene, og at der gives et ikke konkretiseret beløb til det, der betegnes som“tilbringerinfrastruktur” til lufthavnene, skriver avisen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

EU udsætter kæmpe lovpakke om CO2-udledning

DI er skuffet over eksperternes plan: Ikke nok hjælp til de hårdest ramte virksomheder 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs