MobilityWatch

Billund Lufthavn vil skubbe flyselskaber i grøn retning gennem nyt lokalsamarbejde

Et nyt power-to-x-samarbejde i Trekantområdet skal kaste investeringer for milliarder af sig. Billund Lufthavn regner med at kunne tilbyde kunderne grønne brændstoffer i 2022.

Sammen med bl.a. Fredericia Havn skal Billund Lufthavn nu samarbejde om at udvikle grønne brændstoffer. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Billund Lufthavn er gået med i et nyt samarbejde i Trekantområdet, Triangle Energy Alliance, bestående af syv kommuner i området og 13 virksomheder, herunder Ørsted, Shell, Everfuel, Green Hydrogen Systems og Fredericia Havn.

Målet med samarbejdet, der kommer til at give investeringer for et ukendt milliardbeløb, bliver at producere Power-to-x (PTX) i storskala. PTX er en samlet betegnelse for via elektrolyse at omdanne overskydende el til brint, som igen kan omdannes til grønne brændstoffer som methanol eller ammoniak. På den måde kan man lagre vedvarende energi, som ellers ville gå til spilde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede