MobilityWatch

Billund Lufthavn vil skubbe flyselskaber i grøn retning gennem nyt lokalsamarbejde

Et nyt power-to-x-samarbejde i Trekantområdet skal kaste investeringer for milliarder af sig. Billund Lufthavn regner med at kunne tilbyde kunderne grønne brændstoffer i 2022.

Sammen med bl.a. Fredericia Havn skal Billund Lufthavn nu samarbejde om at udvikle grønne brændstoffer. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Billund Lufthavn er gået med i et nyt samarbejde i Trekantområdet, Triangle Energy Alliance, bestående af syv kommuner i området og 13 virksomheder, herunder Ørsted, Shell, Everfuel, Green Hydrogen Systems og Fredericia Havn.

Målet med samarbejdet, der kommer til at give investeringer for et ukendt milliardbeløb, bliver at producere Power-to-x (PTX) i storskala. PTX er en samlet betegnelse for via elektrolyse at omdanne overskydende el til brint, som igen kan omdannes til grønne brændstoffer som methanol eller ammoniak. På den måde kan man lagre vedvarende energi, som ellers ville gå til spilde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs