MobilityWatch

Sydsjællandsk erhvervshavn flytter og baner vej for omfattende byudviklingsprojekt

Næstved Erhvervshavn skal flyttes og genopføres som nyt havneanlæg uden for byen. Det har samtlige partier i byrådet besluttet. Det nuværende havneareal bliver del af et af kommunens største byudviklingsprojekter.

Med grå markering ses området ved Stenbæksholm, der skal huse Næstved Erhvervshavn i fremtiden. Oppe til højre i billedet ses udkanten af Næstved markeret med gult. | Foto: Næstved Kommune

Næstved Erhvervshavn skal flyttes to km væk fra byen til et 75.000 kvm stort areal ud til kanalen ved landsbyen Stenbæksholm. Ifølge Næstved Kommune står et enigt byråd bag aftalen, der betyder, at byudviklingsprojektet på de gamle havnearealer også kan skride fremad.

Den kommende havn vil, som det formuleres i meddelelsen, "blive udformet og dimensioneret efter de virksomheder, som ønsker at benytte og investere i Næstved Erhvervshavn." Der åbnes samtidig for, at havnen kan blive udvidet i fremtiden

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs