Ørsted og Hofor indgår aftale om grønt strøm i brintprojekt

En ny aftale skal sikre grøn strøm som en del af brintprojektet Green Fuels for Denmark, der skal producere bæredygtige brændstoffer i Storkøbenhavn (Opdateret).
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Ørsted og Hofor har indgået en aftale, der skal sikre grøn strøm til en del af brintprojektet Green Fuels for Denmark, der skal producere bæredygtige brændstoffer i Storkøbenhavn.

Det fremgår af en meddelelse fra Ørsted.

"Som et led i aftalen mellem Ørsted og Hofor vil parterne arbejde henimod, at Ørsted aftager el-produktionen fra Aflandshage, der er Hofors 250 MW store havvindmølleprojekt i Øresund. Samtidigt vil Hofor få adgang til at placere havvindmølleparkens transformerstation på Avedøreværkets grund," lyder det i meddelelsen.

Bag projektet Green Fuels for Denmark står et partnerskab bestående af A.P. Møller – Mærsk, DSV Panalpina, DFDS, SAS, Københavns Lufthavne og Ørsted. Partnerskabet er gået sammen om at udvikle et produktionsanlæg, som skal kunne producere grøn strøm i storskala.

"Ørsted og Hofor vil sammen søge at realisere både tekniske og handelsmæssige synergier mellem de to projekter. Det fremtidige samarbejde og den konkrete udformning af koblingen mellem vindmølleparken og PtX-anlægget forudsætter, at alle myndigheds- og nettilslutningsforhold kan falde på plads," skriver Ørsted efter den seneste aftale med Hofor.

Havvindmølleprojektet Aflandshage er under udvikling og forventes med de påkrævede myndighedsgodkendelser at kunne producere den første strøm i løbet af 2024/2025.

Strømmen kan føres i land ved Avedøreværket, som Ørsted ejer, og hvor Green Fuels for Denmark også kan placeres, fremgår det af meddelelsen.

"Aftalen med Hofor understreger partnerskabets stærke tro på, at Green Fuels for Denmark kan bidrage til at reducere drivhusgasudledningen betragteligt samt skabe en ny industriel styrkeposition for Danmark," siger Anders Nordstrøm, chef for Ørsted brintaktiviteter, i meddelelsen.

(Opdateret kl. 9.32 mere yderligere information om aftalen.)

Green Hydrogen Systems vil hente 1 milliard på børsnotering 

Fredericia Havn og Billund Lufthavn indgår i samarbejde om grønt brændstof 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også