Ladeoperatør håber på prioritering af intelligent elbilsopladning i infrastrukturforhandlinger

I takt med at antallet af elbiler stiger, er det vigtigt at arbejde på at få spredt ladetiderne ud over hele døgnet, og det vil økonomiske incitamenter hjælpe på, mener adm. direktør i ladeoperatør Clever.
Foto: Pr Clever
Foto: Pr Clever

For at imødegå problemerne med, at man i spidsbelastningsperioder er nødt til at hente udenlandsk strøm, skal man prioritere såkaldt intelligent opladning i de igangværende infrastrukturforhandlinger.

Det skriver adm. direktør i ladeoperatørselskabet Clever, Casper Kirketerp-Møller, i et debatindlæg i Altinget Transport.

Han fremhæver selskabets eget produkt med intelligent hjemmeopladning, der flytter opladning til andre tidspunkter af døgnet, som noget af det, der skal til for at modvirke for stor belastning af elnettet. Og det er den slags ting, som Casper Kirketerp-Møller håber kan blive prioriteret i den kommende infrastrukturplan.

"Derfor er min klare anbefaling, at politikerne i infrastrukturforhandlingerne prioriterer lave afgifter til elbilister, der lader intelligent, og hvor professionelle operatører kan sikre, at opladningen taler harmonisk sammen med elnettet," skriver han.

Operatør ser behov for ladestandere i udbud efter guldfeberen på Frederiksberg 

Clever lancerer intelligent opladning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også