MobilityWatch

Regeringen går efter aftale om infrastrukturplan i weekenden

Weekenden er sat af til forhandlinger om en ny infrastrukturplan, der tegner til at blive delt op i søjler, og som indebærer flere nye motorveje, skriver Politiken.

Forhandlingerne om en ny infrastrukturplan foregår hos finansminister Nicolai Wammen (S) | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Folketingets partier mødes til forhandlinger om en ny infrastrukturplan i Finansministeriet fredag og har sat weekenden af til at nå en aftale.

Det skriver Politiken, som nævner, at aftalen kan ende med at blive delt op i flere søjler, som kun støttes af visse partier, for at nå til enighed om en "bred" aftale - et scenarium, som MobilityWatch tidligere har beskrevet.

Avisen skriver bl.a., at der lader til at være enighed mellem regeringen og blå blok om en stribe motorvejsprojekter, som regeringens støttepartier ikke kan tilslutte sig, men som altså alligevel står til at blive gennemført.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Det gælder formentlig også forslaget om den såkaldte Hærvejsmotorvej, som blå blok har argumenteret for, men som både regeringen og støttepartierne har strittet imod. Her skriver Politiken, at støttepartierne har "indstillet sig på, at den midtjyske motorvej ikke er til at undgå" som følge af regeringens ønske om en bred aftale.

Partier står stejlt i forhandlinger: Enhedslisten vil splitte infrastrukturplan op 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede