MobilityWatch

Uddannelseschef spår mangel på faglærte og ufaglærte i vejsektoren

Baseret på en undersøgelse foretaget af Vejsektorens Efteruddannelse forudser sekretariatschef, at der i fremtiden vil mangle arbejdskraft i vejsektoren på alle kompetenceniveauer.

Foto: Tycho Gregers/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Der mangler og kommer i fremtiden fortsat til at mangle arbejdskraft i vejsektoren, hvilket skyldes en blanding af, at der ikke uddannes nok til at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft og konkurrence om den arbejdskraft, der er.

Det skriver sekretariatschef for Vejsektorens Efteruddannelse (VEJ-EU) Eva Kartholm i et debatindlæg i Altinget på baggrund af en miniundersøgelse, VEJ-EU har lavet af, hvilke kompetencer der vil blive efterspurgt i fremtiden baseret på Vejdirektoratet, Kommunal Teknisk Chefforening og Dansk Infrastrukturs behov.

Hun konkluderer, at branchen har rekrutteringsudfordringer på alle kompetenceniveauer, og at eksempelvis en fjerdedel af alle virksomheder oplever produktionsbegrænsninger grundet en mangel på faglærte, mens mange af de faglærte, der er, ikke har de optimale IT-kompetencer, der skal til for at følge med digitaliseringen af branchen.

”Situationen har imidlertid et indbygget paradoks. Hvis tilstrækkeligt mange læser videre, kan man tilfredsstille behovet for personer med teoretisk teknisk baggrund, men mangler arbejdskraft på det faglærte niveau,” skriver Eva Kartholm.

Overordnet lyder konklusionen, at vejsektoren skal fokusere på rekruttering, mens VEJ-EU lige nu skal koncentrere sig om at understøtte et kompetenceløft af for eksempel de faglærte.

DTL ser optimiske udsigter for vognmænd i ny prognose fra Nationalbanken 

Når solen går ned, kommer asfaltarbejderne frem for at bygge danskernes veje 

 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs