MobilityWatch

Reparation af kollapset havn vil koste tocifret millionbeløb

Det kommer til at koste et tocifret millionbeløb at reparere kollapset kajplads hos Kalundborg Havn. Havnen og det raffinaderi, der lejer sig ind, har endnu ikke besluttet, hvordan regningen skal deles.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Efter en del af Kalundborg Havn styrtede sammen i starten af maj, skal lejer og udlejer nu aftale, hvordan regningen, som forventes at lyde på et tocifret millionbeløb, skal splittes.

Det skriver TV2 Øst.

Den kollapsede kajplads, pier E, lejes af Equinor Raffinaderiet, og der er nu udarbejdet en udbedringsaftale mellem raffinaderiet og Kalundborg Havn, så udbedringsarbejdet kan gå i gang, men hvordan udgifterne til arbejdet skal fordeles, er endnu ikke besluttet.

”Vi har påtaget os opgaven med at reparere. Det med hensyn til regningen har vi en dialog med Kalundborg Havn om,” siger driftsdirektøren for Equinor Raffinaderiet, Jørgen Krogager, til TV2 Øst og tilføjer, at raffinaderiet ifølge aftalen med havnen har ansvar for reparationer.

Kalundborg Havn svarer, at det vigtigste lige nu er, at kajpladsen bliver repareret, og at fordelingen af udgifterne vil forblive en forretningshemmelighed.

Equinor Raffinaderiet lejer også en anden kajplads i Kalundborg Havn, hvorfor det ikke er gået udover raffinaderiets omsætning.

De danske havne får pulje i infrastrukturaftale

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede