Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.
Byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge kan blive lammet på grund af mangel på grus. | Foto: PR/Region Sjælland
Byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge kan blive lammet på grund af mangel på grus. | Foto: PR/Region Sjælland

Nymølle Stenindustrier, som ifølge dem selv leverer halvdelen af al grusmaterialet til byggerier i hovedstaden, er kommet i problemer. Det er de, fordi de endnu ikke har fået tilladelse til at udvide deres grusgrav nær Hedehusene ved Roskilde på grund af klager, der er ti måneder gamle.

Det er Nævnenes Hus, der står for at behandle klagesager, og da de nu er gået på sommerferie, kan de først komme med en afgørelse til august eller september. Og da den nuværende grusgrav er ved at være tom, så kan det få store konsekvenser.

Nymølle Stenindustrier nævner selv i en pressemeddelelse blandt andet supersygehusene i Hillerød og i Køge samt Københavns Lufthavns nye fragtterminal som byggerier, der kan blive lammet, som følge af sagsbehandlingstiden.

Adm. direktør for Nymølle Stenindustrier, Ole Nørklit, forklarer til Berlingske, at det ikke er muligt at hente grus til byggerierne andre steder fra.

"Hvis Nymølle Stenindustrier stopper med at levere grus, vil halvdelen af byggerierne i København stoppe. Man kan ikke skaffe et alternativ – det er ikke muligt med den mængde, vi leverer. Der er ingen andre, der har de maskiner eller tilladelser til at levere i de mængder, som vi har," siger Ole Nørklit til Berlingske.

Direktøren siger videre til Berlingske, at han forventer, at de har tømt den nuværende grusgrav i august, og at han først forventer at kunne grave grus i den nye til oktober, hvis sagen først bliver afgjort til september.

Nymølle Stenindustrier begyndte allerede processen med at søge om tilladelse til den nye grusgrav i 2018. Godkendelsen kom i 2020, men på grund af klager fra naboer, så gik processen altså i stå.

Meldingen fra Nævnenes Hus var, at de forventede en afgørelse i juni, men den er altså stadig ikke kommet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Europas luftfart er fortsat hårdt ramt af krisen 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også