Lobby vil have udliciteret flere projekter indenfor trafik og infrastruktur

Opgaver indenfor byudvikling og infrastruktur bliver i højere grad lagt over på private hænder end i andre brancher, viser ny analyse fra Dansk Industri. Interesseorganisationen håber dog stadig på flere anlægsudbud fra kommunerne.
Foto: Marie Ravn/JPA
Foto: Marie Ravn/JPA

58 pct. af driftsopgaverne indenfor trafik og infrastruktur i landets kommuner bliver sendt i udbud, viser ny analyse fra Dansk Industri ifølge Licitationen.

Det er en højeste andel af konkurrenceudsatte driftsopgaver på tværs af brancher, lyder det i analysen, hvor det fremgår, at på sundhedsområdet er det kun 13 pct. af opgaverne, som bliver sat i udbud.

Der er imidlertid potentiale til at sende langt flere opgaver indenfor trafik og infrastruktur i udbud, mener branchedirektør i Dansk Industri Jacob Scharff.

"Selvom man står stærkt på det her område, er der mange kommuner, som stadig gerne vil have deres egen anlægsafdeling, deres egen park og vej. Og hvis man endelig lægger opgaven ud, så er man meget hurtig til at hjemtage opgaven ved det mindste problem," siger han til Licitationen og efterspørger en bedre kortlæggelse af erfaringerne med at sende opgaver i udbud.

Fanø Kommune er den kommune i landet, der sender flest opgaver inden for trafik og infrastruktur i udbud – hele 89 pct. af opgaverne.

Dansk infrastrukturrådgiver forventer vækst fra amerikansk infrastrukturpakke 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også