MobilityWatch

Borgmester vil kassere aarhusiansk letbane-udvidelse

Udvidelsen af letbanen til Aarhus Ø vil give for store hovedpiner for den øvrige trafik, mener borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Udvidelsen af letbanen til Aarhus Ø skal skrottes, hvis det står til byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), skriver JP Aarhus.

Det fremgår af hans forslag til budgettet for Aarhus Kommune 2022-2025, hvori en skrinlæggelse af letbaneekspansionen indgår.

"Vi skal finde anden kollektiv trafikløsning. Vi har afsat 100 mio. kr. til letbanen, og med de penge skal vi til at finde en alternativ kollektiv trafikbetjening. Om det er førerløse busser, shuttlebusser eller noget helt tredje, skal vi have kigget på," lød det fra borgmesteren tirsdag eftermiddag.

Jacob Bundsgaard pegede på en analyse fra sidste år, der viste, at letbanestrækningen til Aarhus Ø vil blive markant dyrere end tidligere beregnet, mens den vil skabe store udfordringer i det trafikerede kryds ved Nørreport.

Gratis tur til Øresund-bilister skal løfte coronaramt trafik 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs