MobilityWatch

Task force skal sikre bedre pendlerforhold over Øresundsbroen

Den nye task force skal undersøge, hvordan man sikrer bedre forhold for jobpendlerne over Øresundsbroen, og hvordan man sikrer mere ens retningslinjer i Danmark og Sverige under kommende kriser.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der kan være godt nyt på vej til pendlerne over Øresundsbroen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Greater Copenhagen.

Den 1. september blev der nemlig holdt et møde mellem blandt andet den danske minister for nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen (S), den svenske minister for nordisk samarbejde, Anna Hallberg, Øresundsbroen og Greater Copenhagen.

På mødet blev det aftalt, at forholdene skal forbedres for jobpendlerne over Øresundsbroen.

Det skal ske via en task force, som skal styrke vækst-samarbejdet på tværs af Øresundsregionen, som også skal diskutere, hvordan fremtidige krisesituationer som corona bør håndteres.

Desuden skal det undersøges, hvordan man kan få flere fra Sydsverige til at tage et job i Købehavn. Der er nemlig stor mangel på arbejdkraft i Danmark, mens Sverige kæmper med arbejdsløshed.

Og disse tiltag kommer i høj grad direktøren for Øresundsbroen, Linus Eriksson, i møde.

Han har tidligere udtalt til MobilityWatch at særligt de forskellige indrejseregler i henholdsvis Danmark og Sverige under coronapandemien har haft en stor betydning for, at få har valgt at tage turen over Øresundbroen.

"Man bør finde en løsning på det, for det kan ske igen, at der kommer kriser eller pandemier, og der må vi være bedre til at lave en fælles mekanisme, så det er muligt for danskerne at komme til Bornholm, og at man kan komme på arbejde i København, selvom man bor i Sverige," lød det dengang fra Linus Eriksson.

Læs mere her: Chef for Øresundsbroen kritiserer Danmark og Sverige for ulige rejserestriktioner

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs