MobilityWatch

FLSmidth-opkøb reduceres: Pris bliver 335 mio. kr. lavere

FLSmidth, som blandt andet leverer udstyr til materialer, som anvendes i infrastrukturprojekter, har droppet indisk afdeling i nyt mineopkøb.

Foto: FLSmidth/PR

FLSmidth kommer ikke til at overtage den indiske afdeling af Thyssenkrupps minedivision, som selskabet annoncerede tilbage i juli.

Det oplyser selskabet i en meddelelse mandag morgen.

"Som nævnt i meddelelsen (dengang, red.) blev der stadig forhandlet om, hvorvidt Thyssenkrupps mineaktiviteter - som er en del af et større integreret selskabet, der ikke er fuldt ud ejet af Thyssenkrupp - ville være en del af transaktionen," skriver FLS.

"Som følge af diskussion mellem parterne og mindretalsaktionærerne er det nu besluttet at ekskludere TK Minings aktiviteter i Indien fra den endelige transaktion," lyder det videre.

Det betyder, at handelsprisen bliver reduceret med 45 mio. euro til 280 mio. euro, hvilket omregnet er en reduktion på cirka 335 mio. kr. til 2,1 mia. kr.

"FLSmidth har allerede en stærk tilstedeværelse i Indien, og TK Minings aktiviteter i Indien er ikke strategisk vigtige for handlen," skriver FLS.

Ifølge selskabet får det heller ikke betydning for hverken overdragelsen af teknologier fra TK Mining til FLS eller de forventede synergier og besparelser, som FLS venter at kunne få ud af handlen.

TK Mining har 3400 medarbejdere og omsatte for 780 mio. euro, eller 5,8 mia. kr., i 2020, men kørte med underskud. Der var tale om en høj encifret negativ driftsmarginal.

Selskabet ventes dog at blive overskudsgivende igen i 2024 baseret på en omstrukturering, der allerede er undervejs, lød det fra FLS i forbindelse med annonceringen af købet.

FLS-aktien steg fredag 0,3 pct. til 234,30 kr.

Her er projekterne, der kom sidst i køen, da Folketinget uddelte trafikmillioner

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs