MobilityWatch

27 nye cykelstier skal skabe bedre sammenhæng i hele landet

Regeringen og støttepartierne har afsat 270 millioner, som skal etablere nye og bedre cykelstier i Danmark.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Flere danskere over hele landet skal tage cyklen frem for bilen, når de skal transportere sig rundt.

Derfor har regeringen og støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale igen besluttet at investere millioner i nye cykelstier over hele landet.

Aftalen betyder, at i alt 39 cykelprojekter er blevet godkendt for omkring 270 millioner. 27 cykelstier er langs statens veje. Derudover har 12 kommunale projekter fået 50 procent støtte fra staten.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mener, det er vigtigt, at der hele tiden bliver investeret i cykelstier, så det bliver mere attraktivt at cykle.

"Cykling er først og fremmest rigtig sundt. Jo flere, der springer på cyklen, jo bedre er det både for vores klima, men også for den enkeltes sundhed."

"Investering i cyklisme er en rigtig god samfundsmæssig investering, og derfor er det af stor betydning, at vi sikrer, der er nogle gode og trygge cykelveje," siger han.

De 39 projekter er fordelt over hele landet.

Eksempelvis har en cykelsti mellem Bramming og Store Darum i Esbjerg Kommune fået 11,1 millioner til projektet, mens Greve Kommune har fået 2,9 millioner til at etablere en fællessti for cyklister og gående langs Køge Bugt Motorvejen.

De projekter, der er blevet tildelt penge, er især valgt ud fra, at flest muligt får gavn af projektet, og at det bidrager til at skabe en større sammenhæng.

Tidligere på året blev der fordelt 370 millioner kroner til 20 nye cykelprojekter. Og nu bliver der igen investeret i cyklisme.

Benny Engelbrecht understreger også, at denne investering langtfra er den sidste i cyklisme i Danmark.

"Det er klart, at der skal også i årene fremover skal komme bedre cykelveje. Eksempelvis er det forventningen næste år, at der skal investeres for 400 millioner kroner i cyklisme."

"Så det her er ikke et punktum, det er sådan set bare en tankestreg til næste år. For vi skal sikre gode cykelveje på lige fod med bedre jernbaner og andet," siger han.

Ud over de 270 millioner kroner er der også afsat 13 millioner til videns- og innovationsprojekter over hele landet.

Det indebærer blandt andet undersøgelser om, hvordan seniorer bliver mere sikre på elcykler, og hvordan der kan etableres gode cykelvaner i ungdomsårene.

Cyklistdirektør gav opsang: "Jeg vil gerne have jer i kommunerne til at forstå hvor grelt det står til"

Skuffet Enhedslisten: 3 mia. kr. til cyklisme i infrastrukturplan er ”alt for lidt” 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs