MobilityWatch

Materialemanglen i anlægsbranchen er den største i halvandet årti

Anlægs- og byggebranchen er i øjeblikket kraftigt udfordret af manglen på materialer og udstyr. En ny analyse fra DI Byggeri viser, at det er den største materialemangel siden 2007.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Man skal tilbage til året inden Finanskrisen for at finde samme mangel på materialer og udstyr i bygge- og anlægssektoren som den, der oplevese nu.

Sådan lyder det i en ny analyse fra brancheorganisationen DI Byggeri.

"Der er meget stor efterspørgsel i verden på byggematerialer. Byggeriet går stærkt i både Europa, Asien og USA, så produktionen af materialer kan ikke følge med, og det driver priserne opad. Coronakrisen har også betydet produktionsstop og nedbrudte forsyningskæder, som også får materialerne til at stige voldsomt i pris," udtaler underdirektør i DI Byggeri Torben Liborius i en meddelelse.

Den omfattende materialemangel har den konsekvens, at mange virksomheder er nødt til at udskyde leverancer og dermed går glip af indtjening. Ifølge analysen fra DI Byggeri er der imidlertid tegn på, at tendensen er ved at vende, men det er dog for tidligt at konkludere på prisudviklingen, lyder det.

Infrastruktur-investor åbner kontor i København med landechef fra Nykredit 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs