MobilityWatch

Biden vil have travle havne i USA til at arbejde døgnet rundt

Døgndrift i de amerikanske havne skal afhjælpe noget af presset af havnene, som lige nu kæmpe med lange køer af skibe.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

De store travle havne på USA's vestkyst kan se frem mod længere åbningstider og arbejde i døgndrift.

Det skal ske for at afhjælpe noget af presset på havnene, som har utallige skibe liggende i kø, mens de venter på at komme af med deres laster – nogle af dem i ugevis.

Det er den amerikanske præsident, Joe Biden, der onsdag ventes at annoncere, at de travle havne i Los Angeles og Long Beach i Californien skal arbejde døgnet rundt, skriver Washington Post.

Joe Biden mødes onsdag virtuelt med medlemmer af topledelsen fra de to havne og repræsentanter for fagforeningerne, oplyser Det Hvide Hus ifølge mediet.

Udfordringerne, der især er eskaleret under coronapandemien, skaber forsinkelser i den globale fragt, som desuden får priserne på fragt til at skyde vejret.

Ifølge mediet vil store selskaber som Fedex, UPS og Walmart benytte de udvidede åbningstider til at tømme og fjerne flere containere, så der kan blive sat skub i operationerne på havnen.

Havnen i Long Beach er den havn, der tager imod mest import til USA, og havnen begyndte allerede i sidste måned at arbejde med udvidede arbejdstider. Havnen i Los Angeles skal nu følge trop.

Ifølge Washington Post er det dog kun én ud af Long Beach' seks terminaler, som arbejder døgnet rundt, og det gælder desuden ikke alle ugens dage. Det er atypisk sammenlignet med flere store havne i andre dele af verden, skriver mediet.

Udfordringerne på havnen spreder sig desuden til andre dele af forsyningskæden, hvor også lastbiler og togtrafikken påvirkes.

DI: Amerikansk logistikkaos kræver større lagre 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs