MobilityWatch

Usædvanligt makkerpar vil have cykelmotorveje i landets næststørste by

To partier fra hver sin side af midten foreslår, at der skal laves motorveje til cykler i Aarhus.

Randersvej er et af de trængte steder, hvor partierne foreslår cykelmotorveje. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

I Aarhus er SF og Det Konservative Folkeparti gået sammen om et forslag, der skal skabe såkaldte cykelmotorveje på byens travleste cykelstier og store indfaldsveje.

Det skriver Jyllands Posten på baggrund af en pressemeddelelse fra partierne.

"Det er fedt og super vigtigt, at så mange vælger cyklen i Aarhus, og det betyder også stor trængsel på vores cykelstier. Her er det hverken sikkert eller effektivt med så mange cykler på for smalle stier. Det vil vores forslag ændre på," udtaler byrådsmedlem Liv Gro Jensen (SF).

En cykelmotorvej er – i stil med en almindelig motorvej – en cykelsti med to-tre spor i hver retning, hvor der er bedre plads til cykler i forskelligt tempo, og partierne peger på, at finansieringen er på plads, da byrådet allerede har fremrykket midler til cykelprojekter i Aarhus.

Cyklistdirektør gav opsang: "Jeg vil gerne have jer i kommunerne til at forstå hvor grelt det står til"

Trafikforsker kritiserer elløbehjulets tilbagevenden til de københavnske gader 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs