MobilityWatch

Overborgmester kritiserer "myter og misinformation" i debat om Lynetteholmen

Overborgmester i København, Lars Weiss (S), kritiserer i et debatindlæg, at der i høj grad har hersket "myter og misinformation" over fakta i debatten om Lynetteholmen.

Overborgmester Lars Weiss (S) skriver i et debatindlæg, at debatten om Lynetteholmen i højere grad bør baseres på fakta. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Der har gennem den senere tid været større debat om et af danmarkshistoriens største anlægsprojekter - Lynetteholmen - som med en kunstig ø skal sikre København mod stigende vandmasser og samtidig skabe bolig for 35.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser.

Men ifølge et debatindlæg i Politiken skrevet af overborgmester i København, Lars Weiss (S), har debatten i høj grad været båret af "myter og misinformation" frem for fakta. Han langer særligt ud efter mediet Politiken i sin kritik.

"Det er fair nok, at Klimabevægelsen er modstander af projektet, og fair nok, at de med alle demokratiske midler prøver at stoppe projektet. Men det gør vel ikke Klimabevægelsens påstande om Lynetteholmen til en objektiv sandhed, som Politiken blot kan kopiere og gøre til sin egen?" skriver Lars Weiss og henviser til en leder i mediet den 26. oktober.

Ifølge Lars Weiss er det direkte usandt, at Lynetteholmen skulle være et "forløjet" og "fusket" projekt, da alle demokratiske processer ifølge ham er blevet fulgt, og nu er det domstolens opgave at vurdere, om rammerne for arbejdet bag Lynetteholmen holder vand.

Sund & Bælt sikrer sig EU-støtte til jernbaneprojekt ved Københavns Lufthavn

Sag mod Lynetteholmen bliver Danmarks første klimaretssag 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs