MobilityWatch

DI kalder godkendelse af gigantpakke en kæmpe sejr for Biden

Infrastrukturpakke i USA kan gavne danske virksomheder, herunder ingeniører og arkitekter, siger DI-chef.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Det er en kæmpe sejr for præsident Joe Biden, at en gigantisk infrastrukturpakke er blevet godkendt af Repræsentanternes Hus i USA.

Det siger Dansk Industris chef i USA, Louis Funder, tidligt lørdag morgen dansk tid.

"Biden er lykkedes med det, som hverken Trump eller Obama kunne, nemlig at investere i den amerikanske infrastruktur, som har været enormt forsømt i flere årtier," siger Louis Funder og tilføjer:

"Det er et meget stort stykke politiske arbejde af Biden."

Infrastrukturpakken har til formål at pumpe 1000 milliarder dollar i nye veje, jernbaner, broer, havne, højhastighedsinternet og anden infrastruktur i USA.

Ifølge Louis Funder er det særdeles tiltrængt, da landets veje, broer og vandveje er godt slidte.

"Et godt eksempel på, hvor dårlig infrastrukturen har været, er den amerikanske havneinfrastruktur, hvor virksomheder har svært ved at få varer ind og ud af USA. Containerskibe ligger i køer og kan ikke komme af med varer," siger Louis Funder.

Han peger også på, at infrastrukturpakken kan gavne danske virksomheder, herunder rådgivende ingeniører, danske arkitekter og produktionsvirksomheder.

"Danske virksomheder skal rykke på mulighederne og bidrage med løsninger til, hvordan USA får en langt mere moderne og velfungerende infrastruktur end tilfældet er i dag," siger Louis Funder.

Dog tilføjer han, at den primære jobskabelse forventes at blive set i USA.

Det Hvide Hus forventer ifølge nyhedsbureauet AFP, at infrastrukturpakken kommer til at skabe millioner af godt betalte job i hele USA.

Pakken er allerede blevet godkendt i Senater og mangler derfor blot en underskrift fra Joe Biden for at blive endeligt godkendt. Det bliver anset som en formalitet.

Pakken er natten til lørdag dansk tid blevet vedtaget på tværs af politiske fløje i Repræsentanternes Hus med stemmerne 228 for og 206 imod.

Kongressen godkender Bidens gigantiske infrastrukturpakke 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs