MobilityWatch

Spansk entreprenør afviser ansvar for forsinkelse af Odense Letbane

Spanske Comsa, der er hovedentreprenør på byggeriet af Odense Letbane, afviser at være ansvarlig for de nyligt udmeldte forsinkelser.

Den spanske hovedentreprenør Comsa afviser Odense Letbane-direktøren Mogens Hagelskærs (på billedet) forklaring om, at ansvaret for den seneste forsinkelse ligger hos dem. | Foto: Odense Letbane/PR

I stedet for at åbne ved årsskiftet bliver snorene til Odense Letbane først klippet i løbet af foråret efter en ny forsinkelse af projektet. Ansvaret for dette ligger ifølge Mogens Hagelskær, direktør for Odense Letbane, hos den spanske hovedentreprenør Comsa, men det afviser selvsamme nu, skriver Licitationen.

Den seneste forsinkelse af projektet skyldes en manglende endelig godkendelse fra Banedanmark til at sætte strøm på strækninger, der grænser op mod Banedanmarks anlæg. Men hvem der har ansvaret for at skaffe den endelige godkendelse, er der altså uenighed om.

"Comsa afviser enhver anden fortolkning af kontrakten i betragtning af, at OL (Odense Letbane, red.) klart havde ansvaret for grænsefladen til Banedanmark," lyder det i en pressemeddelelse fra Comsa ifølge Licitationen.

Over for TV2 Fyn var Mogens Hagelskær lørdag ganske klar i mælet om, hvem han mente havde ansvaret for forsinkelsen.

"Kontrakten efterlader ingen tvivl: Det er Comsa, der har ansvaret for at aflevere den færdigbyggede letbane. Det er set før, at når en entreprenør bliver presset til sidst, forsøger den at løbe fra sit ansvar," sagde han til TV2 Fyn.

Regeringen vil give Banedanmark lov til at støje om natten 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs