Trods udsat åbning: Entreprenør vil holde tidsplanen for Storstrømsbroen

Den nye vurdering fra Vejdirektoratet lyder, at broens vejforbindelse åbner i 2025, mens togtrafikken ifølge Banedanmark først kommer til at køre over broen i 2027.
Foto: Vejdirektoratet/PR
Foto: Vejdirektoratet/PR
AF JONATHAN STEN DRIVSHOLM

Åbningen af Storstrømsbroen er blevet udsat til slutningen af 2025 for vejforbindelsen, og det sker på trods af, at den italienske entreprenør arbejder på at holde tidsplanen for 2024. Det skriver Licitationen.  

Hos Vejdirektoratet, statens bygherre for projektet, vil anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen ikke afvise, at entreprenøren kan få produktionen op på et niveau, der gør det muligt, men han tør ikke tro på det.  

"Vi har behov for at se resultatet ske hen over de næste måneder, før vi tør tro på, at han bliver tidligere færdig end den vurdering, vi nu lægger til grund med udgangen af 2025," siger han til mediet. 

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Som MobilityWatch skrev onsdag, er det en uvildig tredjepartsvurdering af tidsplanen for Storstrømsbroen, der ligger til grund for, at Vejdirektoratet har valgt at udskyde åbningen med over et år.  

Udsættelsen skyldes, at pandemien har forårsaget forsinkelser hos entreprenøren, det italienske konsortium SBJV, der har haft problemer med at fremskaffe den nødvendige arbejdskraft og materialer.  

Banedanmark vurderer, at togtrafikken i bedste fald vil kunne køre over broen fra starten 2027. Oprindeligt skulle Storstrømsbroen være åbnet for biler i 2022 og for tog i 2023.  

Projektet med at nedrive den gamle Storstrømsbro og opføre den nye er foreløbigt vurderet til en samlet pris på 4,5 mia. kr. Den nye Storstrømsbro, der forbinder Sjælland med Falster via Masnedø, bliver fire kilometer lang og dermed Danmarks tredjestørste bro. 

Læs mere her: Åbning af Storstrømsbroen udsættes med endnu et år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også