Mary slår Frederik: Nordsjællandsk bro sætter rekord efter farvel til brugerbetaling

Siden årsskiftet har det været gratis at køre over Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund, og det har fået flere bilister til at tage turen. Det sker på bekostning af ældre broforbindelse fra 1935.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Betydeligt flere bilister har kørt over Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund, efter det er blevet gratis.

Det skriver TV2 Lorry om broforbindelsen, hvor der tidligere har været kritik blandt lokale borgere på grund af prisen for overkørslerne.

Siden 1. januar har det været gratis at køre over broen, og det har medført en rekord, viser nye tal fra Vejdirektoratet: 7020 bilister har således i gennemsnit krydset broen dagligt i perioden - den hidtidige rekord lød på 4378 krydsende bilister per dag.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Mediet skriver, at der samtidig er sket et dyk i trafikken på Frederikssunds anden bro over fjorden, nemlig den gamle Kronprins Frederiks Bro fra 1935, hvor der i gennemsnit har været 3400 færre overkørsler sammenlignet med december måned.

Prisen for at køre over Kronprinsesse Marys Bro lød på 14 kr. for en personbil og 41 kr. for en lastbil, men taksterne blev fjernet i kølvandet på kritikken i forbindelse med infrastrukturaftalen sidste år.

Ny aftale dropper brugerbetaling på sjællandsk broforbindelse 

Udskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også