Odense Havn vil bruge milliardbeløb på forbedret infrastruktur

Odense Havn vil investere for 1,4 milliarder de kommende år. Pengene skal blandt andet lægges i større og stærkere veje, der kan servicere de voksende vindmøller.
Foto: Lindø port of Odense / PR
Foto: Lindø port of Odense / PR

I takt med at møller vokser, må de havne, der skal være et stop på vejen til deres plads ude på havet også vokse med. Derfor smider flere danske havne også store investeringer i at blive klar til de stadigt voksende møller. En af de havne, der særligt i disse år opruster er Odense Havn, der tidligere gik under navnet Lindø.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Med 1,4 mia. skal Odense Havn således kunne blive producenternes førstevalg, når de leder efter det bedste sted til deres havmøller.

"Vi vil være den nye hovedstad for offshore-vindmarkedet, og vores ambition er at blive Danmarks største havn. Vi kan se på vores efterspørgsel, at vi får brug for de 650.000 kvadratmeter, vi senest har købt. Og vi er også på udkig efter yderligere landbrugsjord i området," siger havnedirektør Carsten Aa til Fyens Stiftstidende.

De 1,4 mia. kr. skal blandt andet rettes mod en nye havneterminal på 400.000 kvadratmeter og et opkøb af 650.000 kvadratmeter jord på Dræby Fed samt større og stærkere veje.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Havnedirektør i kamp for upopulære vækstplaner

Aarhus Havn undersøger mulighed for at anlægge logistikcenter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også