Everfuel skal udvikle en mobil brintstation

Det såkaldte Nordic Hydrogen Partnership har netop modtaget tilsagn om støtte til fase to, hvor Everfuel kommer med ombord. Projektet fokuserer på at omstille den tunge transport til brint.
Foto: Everfuel
Foto: Everfuel

Nordic Hydrogen Partnership har fået finansiering på plads til anden fase af Next Wave-projektet, der fokuserer på at omstille den tunge transport til brint. Og i denne fase er det med Everfuel ombord. Det skriver det danske selskab i en meddelelse.

Under fase 1 af projektet blev værdikæden for tunge brintkøretøjer fra et nordisk perspektiv fremhævet. Resultaterne fra fase 1 har dermed givet nye fokuspunkter til fase 2, hvor deltagerne skal kigge på nordiske brintaktiviteter og udvikling, brinttransportproblemer på grund af de uensartede nationale regler og behovet for videreuddannelse.

Everfuel skal her lede udviklingen af en mobil brintstation, der skal give flere kunder mulighed for at benytte sig af brint.

”At kunne tilbyde en mere fleksibel brintløsning er noget vi i den grad ser frem til. Vi tror på, at det vil sænke barrieren for nogle kunder i omstillingen til brint, og det giver mulighed for en brintløsning på steder, hvor en brintstation ikke er den mest optimale løsning. Vi er stolte af at være en del af Next Wave 2, som giver os mulighed for at tage endnu et skridt mod en dekarboniseret nordisk region,” siger Jacob Krogsgaard, adm. direktør for Everfuel.

Ud over Norwegian Hydrogen Forum og Everfuel er også Hydrogen Sweden, Hydrogen Denmark, Icelandic New Energy, VTT Tech. Research Finland og Kunnskapsbyen Centre of Innovation med i fase to.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

DI Energi og Brintbranchen indgår PTX-alliance

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også