Cowi ligestiller den betalte barsel

De ansatte i Cowi, der blandt andet løser rådgivningsopgaver inden for infrastrukturprojekter, får nu muligheden for at holde 24 ugers barsel med fuld løn uanset køn. Det er en tredobling af mændenes betalte orlov.
Foto: Cowi/PR
Foto: Cowi/PR

Alle forældre skal fremover have mulighed for at tage barselsorlov i 24 uger med fuld løn.

Det er noget af spring for mændene i Cowi, der hidtil har haft orlov i 2 uger efter fødslen, og derudover har de haft ret til at holde op til 6 uger betalt orlov. Men fra den første april 2022 vil fædre og medforældre få ret til 24 ugers betalt barsel ligesom mødrene.

”I Cowi ønsker vi at behandle alle medarbejdere lige og give gode vilkår for dem, som bliver forældre. Desuden vil vi gerne beholde titlen som den mest attraktive arbejdsplads for ansatte i rådgiverbranchen, og vi er sikre på, at der vil blive taget godt imod ensartede attraktive vilkår for begge forældre. Denne beslutning er også fuldkommen i tråd med vores nye strategi. Samtidig kan vi bidrage til en balance mellem arbejde og privatliv ved at give denne håndsrækning til børnefamilierne,” udtaler Henrik Winther, der er direktør for Cowi Danmark, i en meddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at Cowi i øjeblikket er ved at lancere en ny strategi som blandt andet har en ambitiøs målsætning for mangfoldighed hvor alle er velkomne uanset alder, køn og seksualitet.

Samtidig skal ledelsen også være opmærksom på, hvordan ”de barslende behandles før, under og efter barselsorloven, således at der hele tiden er et tæt tilhørsforhold mellem den ansatte og virksomheden,” står der i meddelelsen.

”Ved af skabe bedst mulig medarbejdertrivsel skaber vi samtidig det bedste grundlag for at fastholde, og tiltrække de bedste medarbejdere i et konkurrencepræget marked,” lyder det fra Henrik Winther.

Med det nye tiltag bygges der oven på den nye lov om dagpengeret for barsel, der træder i kraft til august. Her får forældrene tilsammen ret til 48 ugers orlov med dagpenge, hvoraf 11 uger er øremærket mor og 11 uger er øremærket far/medmor.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Asfaltlobby frygter produktionsstop på grund af høje energipriser


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også