FLSmidth vil afvikle aktiviteter i Rusland på forsvarlig måde

Selskabet har besluttet at afvikle de sidste aktiviteter i Rusland og melder samtidig ud, at der ikke vil blive indgået nye aftaler i landet.
Foto: FLSmidth/PR
Foto: FLSmidth/PR
AF MARKETWIRE

FLSmidth har besluttet ikke at indgå nye forretningsaftaler i Rusland og i Hviderusland samt på forsvarlig måde at afvikle aktiviteterne i Rusland.

Det oplyser ingeniørkoncernens afgående bestyrelsesformand, Vagn Sørensen, i sin formandsberetning på generalforsamlingen i Valby onsdag eftermiddag, hvor han lægger afstand til den russiske invasion af Ukraine.

Han konstaterer, at mine- og cementindustrien ikke er ramt af nuværende sanktioner.

- Vi er imidlertid forpligtet til så vidt muligt at opfylde vores juridiske forpligtelser i forhold til igangværende aktiviteter og kontrakter. Men hvis vores nuværende aktiviteter bliver påvirket at nye pålagte sanktioner, vil de naturligvis blive tilpasset i overensstemmelse med disse, siger Vang Sørensen.

Han oplyser endvidere, at FLSmidths bestyrelse har besluttet, at det nettooverskud, som koncernen genererer i 2022 i Rusland og i Hviderusland, i sin helhed vil blive doneret til humanitære formål.

FLSmidth suspenderer samarbejde med russisk producent

FLSmidth: Institutionel investor kræver exit fra Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også