Green Hydrogen falder over 20 pct. efter ny skuffelse

Efter Green Hydrogen har konstateret tekniske designproblemer tirsdag, er aktien i frit fald.
Foto: Green Hydrogen Systems/PR
Foto: Green Hydrogen Systems/PR
AF MARKETWIRE

Aktien i Green Hydrogen Systems er tirsdag morgen i frit fald, efter at selskabet kort før børsåbningen suspenderede sine forventninger til regnskabsåret 2022.

Det sker som følge af ”tekniske designkomplikationer” i Hyprovide A-Series-platformen, hedder det i meddelelsen fra selskabet.

Inden suspenderingen var forventningerne til 2022 en omsætning på 72-120 mio. kr. samt et driftsunderskud før af- og nedskrivninger, ebitda, på 226-265 mio. kr.

Efter 10 minutters handel er aktien i selskabet nede med over 22 pct. til 21,85 kr.

Der er dermed lang vej til kursen på 40 kr., som der blev solgt aktier til i forbindelse med selskabets børsnotering i juni 2021.

Det er dog ikke første gang, at Green Hydrogen Systems har måttet nedjustere forventningerne. Også den 30. september 2021 - tre måneder efter sin børsnotering – meddelte selskabet, at en ”forskydning” af leverancen af produkter gjorde, at det var nødvendigt at nedjustere forventningerne til 2021.

Dengang var det også A-serien, der voldte problemer. Nedjusteringen medførte på dagen et kursfald på 20,1 pct.

Green Hydrogen er dog fortrøstningsfuld, med hensyn til at de tekniske designkomplikationer med A-Serie-platformen vil blive løst, hvilket skal sikre selskabet et konkurrencedygtigt tilbud på markedet.

Derudover fastholder selskabet tidshorisonten for den fremtidige X-Series-platform, hvor de nye tekniske opgraderinger fra A-Series-platformen vil blive inkorporeret.

Green Hydrogen suspenderer forventninger efter komplikationer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også