Nedlukninger i Kina kan tage toppen af stigende olieefterspørgsel

Det Internationale Energi Agentur, IEA, forudser nu balance på det globale marked og skærer i forventninger til global olieefterspørgsel efter nye nedlukninger i Kina.
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det Internationale Energi Agentur, IEA, skærer i forventningerne til den globale olieefterspørgsel, efter nye coronarelaterede nedlukninger i Kina har sænket forbruget.

Det tager toppen af den stigning, der har været ventet, skriver Bloomberg News.

Sammen med frigivelsen af strategiske oliereserver betyder det nu, at IEA overordnet forudser balance på det globale marked for året som helhed.

”Vi ser nu, at økonomer fortsat nedjusterer forventningerne til verdensøkonomien, og det har åbenlyst en betydning for efterspørgslen efter olie,” siger Toril Bosoni, divisionschef hos IEA, til Bloomberg.

”Markedet ser mere balanceret ud,” lyder det videre.

Det er især det kinesiske forbrug, der ventes at falde. IEA forudser en reduktion i forbruget på 925.000 tønder om dagen fra Kina i april.

Der er dog stadig forventning om en vækst i olieforbruget globalt set. Det ventes at stige med 1,9 mio. tønder om dagen til et gennemsnit på 99,4 mio. tønder om dagen i år.

IEA har desuden skåret i forventningerne til de russiske forsyninger, som er delvist ramt af sanktioner. IEA venter en russisk produktion på 1,5 mio. tønder mindre i april sammenlignet med marts, og det fald er kun halvt så stort som tidligere estimeret.

Kofod forudser oliesanktioner: ”Jeg har en forventning om, at vi også kan komme dertil”

Taxabranche i knæ: Transportminister afviser brændstoftillæg til vognmænd

Stigende brændstofpriser: DSB risikerer prissmæk senere på året

Stigende brændstofpriser udløser trecifret millionregning hos landets trafikselskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også