Russiske skibe afvises i danske havne fra lørdag

Efter den seneste sanktionspakke fra EU må russiske skibe ikke længere lægge til i danske havne fra lørdag.
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Russiske skibe må ikke lægge til i danske havne efter den 16. april. Det sker som konsekvens af en ny sanktionspakke fra EU.

Det skriver Trafikstyrelsen i en meddelelse på sin hjemmeside.

”I henhold til forordningen er det således efter den 16. april 2022 forbudt at give adgang til EU-havne for fartøjer, der er registreret under russisk flag.”

”Forbuddet gælder også for fartøjer, der har skiftet deres russiske flag eller deres registrering til en hvilken som helst anden stats flag eller register efter den 24. februar 2022,” skriver Trafikstyrelsen på sin hjemmeside.

Den europæiske sanktionspakke er den femte i rækken, efter at Rusland den 24. februar invaderede Ukraine. Invasionen fortsætter på trods af, at de russiske styrker er slået tilbage fra Ukraines hovedstad, Kyiv.

I det østlige og sydøstlige Ukraine er der fortsat hårde kampe og belejringer. Rusland anklages desuden for drab på civile og en række krigsforbrydelser.

Som nogle af de første sanktioner indførte EU et flyveforbud for russiske fly i europæiske lufthavne. Og nu er det altså også indført et anløbsforbud, så russiske skibe ikke må anløbe havne i EU.

Manglende krydstogtskibe og retssager påvirkede Rønne Havn-overskud negativt

Kofod: EU’s historiske infrastrukturmilliarder skal gå til nærområder efter krig i Ukraine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også