Oliepriserne fortsætter største prisfald i fem uger

Efter EU har mildnet de foreslåede sanktioner mod russisk olieeksport, fortsætter oliepriserne faldet tirsdag.
Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne fortsætter den nedadgående tendens tirsdag morgen, da EU mildner sine foreslåede sanktioner mod russisk råolieeksport samtidig med, at bekymringer om den økonomiske vækst fortsat tynger stemningen på markedet.

Tirsdagens dyk forlænger olieprisernes største fald siden marts, efter både Brent-olie og WTI-olie tog det største daglige procentvise fald mandag.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 104,15 dollar mod 107,62 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 101,37 dollar mod 104,49 dollar mandag eftermiddag.

I sidste uge blev oliepriserne sat i vejret, efter at EU-Kommissionen foreslog en trinvis embargo på russisk olie.

Godkendelsen er nu blevet forsinket grundet anmodninger fra østeuropæiske medlemsstater om undtagelser og lettelser, og forhandlingerne om en sjette sanktionspakke fortsætter.

”Det er tydeligt at EU-medlemmerne kæmper med at nå til enighed, hvilket tyder på, at vi kan komme til at se en yderligere udvanding af den foreslåede pakke,” lyder det fra Warren Patterson, der er råvarestrateg hos ING Groep i Singapore, til Reuters.

Derudover er den stædige corona-genopblussen i Kina med til at øge volatiliteten, skriver Bloomberg News.

Seneste data viser, at Kinas eksportvækst er på det svageste i næsten to år ifølge Reuters, da landet forlænger sine stramme nedlukninger for at bremse spredningen af coronavirusset.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 1864,29 dollar mod 1860,65 dollar onsdag eftermiddag.

Smitteudbrud og nedlukninger gør indhug i Kinas eksport

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også