MobilityWatch

Oliepriser stiger som følge genoplukningsplaner i Kina

Planer om en gradvis genåbning af Shanghai får oliepriserne til stige.

Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne er steget siden børslukning mandag klokken 17 med en positiv markedsstemning, der reagerer på planer i Shanghai om gradvis genåbning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 113,77 dollar mod 111,91 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 113,61 dollar mod 111,43 dollar mandag eftermiddag.

Nyheden om gradvis genåbning i Shanghai, som er Kinas største by med omtrent 24 mio. indbyggere, lover godt for resten af landet også.

”Shanghais planer om gradvist løsere covid-19 tiltag har hevet forventningerne om en genoplivning af efterspørgslen i Kina,” siger Hiroyuki Kikukawa, chef for forskning hos Nissan Securities til Reuters.

Samtidig nærmer USA sig sommeren, som er højsæson for kørsel, og det får Kikukawa til at forvente oliepriser op mod 120 dollar pr. tønde. Det har også ført USA til at hæve olieudvindingen i landets største oliefelt med 88.000 daglige tønder, hvilket hæver udvindingen til et rekordniveau på 5219 million tønder om dagen i juni.

I Europa holder Ungarn stadig fast i sin vetoret, og forhindrer for nu yderligere EU-sanktioner mod russisk olie og gas, hvilket har holdt oliepriserne lidt nede.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1823,62 dollar mod 1812,28 dollar mandag eftermiddag.

EU-lande kæmper med at blive enige om nye sanktioner

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs