MobilityWatch

Olieprisen stiger efter to dage med fald

Prisen på olie stiger fredag på grund af dollarsvaghed og lempelse af coronarestriktioner i Kina.

Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Oliepriserne er steget efter to dage med fald, idet de er hjulpet af dollarsvaghed og forventninger om, at Kina kunne lempe nogle restriktioner, der kan øge efterspørgslen.

”Markedet har været ekstremt volatilt. Markedet reagerer på alle mulige forskellige overskrifter fra time til time, og bevægelsen på oliemarkederne fra dag til dag bliver endnu mere overdrevet,” siger Andrew Lipow, chef for Lipow Oil Associates i Houston, ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 111,24 dollar mod 109,22 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 110,85 dollar mod 109,00 dollar torsdag eftermiddag.

Stigningerne kom primært torsdag eftermiddag og aften, mens de er kørt lidt baglæns igen natten til fredag, efter rygter bragt af Bloomberg News om at Kina søger at genopbygge sine strategiske råolielagre med billig russisk olie.

Det sker samtidig med, at Europa arbejder hen imod et forbud af import af russisk olie som følge af krigen i Ukraine.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1842,16 dollar mod 1844,90 dollar torsdag eftermiddag.

Guldprisen er på vej til en ugentlig fremgang på 1,6 pct., hvilket vil være den første uge i grønt efter fire uger med fald.

Prisen på ædelmetallet er understøttet af bekymringer over en potentiel recession samt en svækkelse af dollar, der har været styrket i en længere periode.

”Midt i aktiemarkedets volatilitet sendte den indledende flugt til sikkerhed den amerikanske dollar højere, men nu ville jeg forvente at se noget af en tilbagetrækning, efterhånden som midler strømmer tilbage til den sande inflationssikring, som er guld,” siger John Feeney, forretningschef hos den Sydney-baserede guldbarreforhandler Guardian Gold Australia, ifølge Bloomberg News.

Sure markeder og vækstfrygt holder oliepriserne tilbage

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs