MobilityWatch

Frygt for recession rammer oliepriserne

Frygt for global recession fører til et fald i oliepriserne.

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Volatile oliepriser har oplevet svag stigning siden skarpt dyk ved dansk børslukketid mandag, mens de er faldet 2 dollar siden toppen mandag ved middagstid.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 112,64 dollar mod 112,34 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 109,52 dollar mod 109,63 dollar mandag eftermiddag.

Faldet i priserne skyldes primært frygten for en global recession, hvilket også var et varmt emne til det årlige økonomiske topmøde i Davos.

Kinas strenge coronarestriktioner spiller en betydelig rolle hertil, og i takt med at det går fremad i Shanghai, som forventer at normalisere tilstandene omkring 1. juni, så stiger smitten i hovedstaden Beijing, hvor man frygter indførelsen af strenge restriktioner.

I USA er udsigten til højsæson for bilister med til at hæve benzinefterspørgslen og dermed trække olieprisen op. Ligeledes lader det til, at EU efter længere tid, formår at indføre et stop af russisk olieimport.

Ifølge Reuters, så har en talsperson fra Tyskland sagt, at det er et spørgsmål om få dage, før aftalen er i hus.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1855,83 dollar mod 1853,88 dollar mandag eftermiddag.

Tyskland sænker benzinpriserne markant

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs