Olieprisen stiger trods frygt for recession og corona

Olieprisen balancerer mellem udbud og efterspørgsel tirsdag morgen, hvor prisen er steget.
Foto: Brandon Bell/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Brandon Bell/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen er steget tirsdag, på trods af frygten for en recession og nye coronatiltag i Kina, der kan dæmpe efterspørgslen.

”Snakken drejer sig overordnet fortsat om et fald i olieproduktionen i Libyen, om Kina fortsætter med at indføre foranstaltninger for at bremse spredningen af covid, og om bekymringerne om en global recession, der kan ødelægge efterspørgslen,” siger Stephen Innes, markedsanalytiker i SPI Asset Management, til Reuters.

Tirsdag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 121,97 dollar mod 119,25 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 120,68 dollar mod 117,80 dollar mandag.

Udbuddet er blevet forværret af et fald i eksporten fra Libyen, mens andre producenter i Opec+ kæmper for at nå deres produktionskvoter, samt embargo af russisk olie på grund af invasionen af Ukraine.

Ifølge ANZ Research har Libyens olieminister, Mohamed Aoun, sagt, at produktionen i landet er faldet til 100.000 tønder om dagen fra 1,2 millioner tønder sidste år.

På efterspørgselssiden er der fokus på Kina, hvor et coronaudbrud på en bar i Beijing har pustet til frygten for en ny fase af nedlukninger netop som restriktionerne er blevet lempet.

”Lige nu giver det tætte forhold mellem udbud og efterspørgsel oliepriserne modstandsdygtighed,” siger Tobin Gorey, der er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, til Reuters.

Samlet er prisen på råolien steget omkring 60 pct. i år.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1825,23 dollar mod 1825,64 dollar mandag eftermiddag.

DI forudser aflyste vejopgaver og risiko for fyringer efter ”hård” kommuneaftale

Bilisterne sparer på benzinen som aldrig før

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også