MobilityWatch

Olieprisen falder på recessionsfrygt

Olieprisen taber således lidt over 4 pct. onsdag.

Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Prisen på råolie falder igen onsdag, og nærmer sig snart den 100 dollar per tønde, da investorerne præges af recessionsfrygt på baggrund af den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, strammere pengepolitik og derfor positionerer sig mod en faldende efterspørgsel på sigt.

Olieprisen taber således 4,3 pct. onsdag til 105,88 dollar. Det laveste niveau i over en måned. For mindre end to uger siden var prisen stadig over 120 dollar per tønde.

”Feds forpligtelse til at tæmme inflationen har rystet tilliden hos de investorer, der anvender råolien som et hedge,” kommenterer Rebecca Babin, seniorhandler hos CIBC Private Wealth Management, til Bloomberg News.

Udviklingen onsdag skyldes, at Jerome Powell, formanden for Federal Reserve, i en tale til Senatet kom så tæt på at forudse en recession, som han i denne omgang har været, da han lod forstå, at Feds strammere pengepolitiske kurs ”muligvis” kan udløse en recession.

Han understregede alligevel, at banken vil fortsætte med at hæve renten, indtil den tårnhøje inflation beviseligt bøjer af.

”Den amerikanske økonomi er meget stærk og velpositioneret til at håndtere en strammere pengepolitik,” lød det imidlertid også fra formand Jerome Powell.

Prisen på benzin er stukket af fra olieprisen

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs