Stram oliebalance sender priser op for tredje dag i træk

Tirsdag morgen ligger oliepriserne til at stige for tredje dag i streg grundet den stramme oliebalance.
Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Hasan Jamali/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne ligger tirsdag morgen til at stige for tredje dag i træk, da markedsdeltagerne fokuserer på forstyrrelser på udbudssiden og den stramme oliebalance. Senere på ugen mødet Opec+, Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, for at drøfte udbudssituationen, skriver Bloomberg News.

Futures for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 116,33 dollar mod 114,75 dollar mandag eftermiddag, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie handles i 110,78 dollar mod 109,39 dollar mandag.

”Problemet med den strukturelle knaphed er fortsat uløst. Flere tønder skal ind i markedet, for at oliepriserne kan bevæge sig meningsfyldt og stille og roligt lavere,” siger Stephen Innes, partner hos SPI Asset Management, ifølge Bloomberg NEws.

En forværret politisk krise betyder, at Libyen ser ind i yderligere forstyrrelser i sin olieeksport. Desuden truer protester mod regeringen i Ecuador med at lukke for produktion, hvilket yderligere risikerer at presse markedet, skriver Bloomberg.

Markedet har haft svært ved at følge med efterspørgslen, og manglende forsyninger fra Rusland efter invasionen i Ukraine har kun skubbet yderligere til ubalancerne. Nogle lande i Opec+ har samtidig problemer med at møde deres produktionsmål.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1825,89 dollar mod 1822,85 dollar mandag eftermiddag.

Biden vil gøre benzin og diesel billigere i tre måneder

Kilometerbaseret vejafgift for lastbiler er på plads

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også