Olieprisen på vej mod første månedlige fald siden november

Øget frygt for en økonomisk afmatning ligger bag faldende oliepriser.
Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen er på vej mod det første månedlige fald siden november op til Opec+-mødet senere torsdag.

Futures for den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, handles torsdag morgen i Asien lige under 110 dollar for en tønde mod 112,88 dollar onsdag eftermiddag. Ved udgangen af maj var prisen 116,23 dollar.

Den tilsvarende Brent-future handles torsdag morgen i 116,34 dollar mod 119,29 dollar onsdag eftermiddag. I slutningen af maj var futuresprisen 115,60 dollar.

Øget frygt for en økonomisk afmatning, da centralbankerne aggressivt ventes at hæve renter for at forsøge at tøjle den stigende inflation, er baggrunden for faldet, skriver Reuters.

Opec+ ventes at gummistemple en beskeden stigning i produktionen fra august, men gruppen har kæmpet for at opfylde sine produktionsmål i år.

USA har gentagne gange opfordret kartellet til at pumpe mere olie op, og præsident Joe Biden tager i næste måned til Mellemøsten for at diskutere med olieproducenterne.

USA’s efterspørgsel efter benzin viser tegn på fald kun tre uger inde i ”driving season”. De høje benzinpriser vil sandsynligvis tilskynde amerikanerne til at blive tættere på hjemmet.

”Det fire ugers glidende gennemsnit af leveret benzin faldt til under 9 mio. tønder om dagen, eller omkring 600.000 tønder mindre end typisk ”driving season” niveauer ifølge Energiinformationsforvaltningen. De højere priser ser ud til at gøre sit arbejde når det kommer til efterspørgsel,” sagde Warren Patterson, chef for råvarestrategi hos ING Groep NV i Singapore.

”Jeg venter ingen overraskelser fra OPEC+-mødet. Jeg forestiller mig dig, at det bliver et ret hurtigt møde.”

Bilbranche ser justeret afgiftsaftale som ”acceptabel nålestiksmanøvre”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også