Shell bygger Europas største brintfabrik i Holland

Shell har taget den endelige beslutning om at bygge fabrikken Holland Hydrogen I, der i 2025 skal kunne producere grøn brint for i alt 60.000 kilo om dagen.
Den kommende brintfabrik skal forbindes med Shells Energy and Chemicals Park Rotterdam, hvor der i forvejen produceres grønt brændstof til flybranchen. | Foto: Patrick Hertzog/AFP/Ritzau Scanpix/AP
Den kommende brintfabrik skal forbindes med Shells Energy and Chemicals Park Rotterdam, hvor der i forvejen produceres grønt brændstof til flybranchen. | Foto: Patrick Hertzog/AFP/Ritzau Scanpix/AP

Shell vil bygge et 200 MW elektrolyseanlæg i Holland. Det skal stå færdigt i 2025 og være placeret på havnen i Rotterdam, hvorfra den skal spytte 60.000 kilo grøn brint til brændstof ud om dagen.

Det skriver olie- og gasselskabet i en pressemeddelelse onsdag.

Den grønne energi til at holde anlægget kørende skal leveres fra den delvist Shell-ejede havvindpark Hollandse Kust (noord), der er under opførelse ud fra Hollands kyst og efter planen står klar til næste år.

Elektrolyseanlægget skal kobles sammen med den nyanlagte rørledning skabt specifikt til brint, Hytransport, der løber fra havnen og ind i selve byen. Her har Shell sin fabrik Energy and Chemicals Park Rotterdam, hvorfra Shell i forvejen laver grønt brændstof til flytrafik baseret på biobrændsler. Brinten fra det kommende elektrolyseanlæg på havnen skal bidrage til at gøre den kommercielle lastvognsfragt grøn.

“Grøn brint har en afgørende rolle at spille i fremtidens energisystem, og dette projekt er et vigtigt skridt i at nå brintindustriens fulde potentiale,” udtaler Shells vicepræsident for nye energiløsninger Anna Mascolo.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Odense Havn vil bruge milliarder på ny logistikhub

Esbjerg Havn indgår brintaftale med European Energy

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også