Begrænsede olielagre bremser prisfald

Bekymring om begrænset oliebeholdning bremser prisfald, og får oliepriserne til at stige fredag morgen.
Foto: Julius-Christian Schreiner/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Julius-Christian Schreiner/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne ændrer tendensen og stiger fredag morgen. Recessionsfrygten ulmer fortsat, men bekymringer om begrænset beholdning har sat en bremser på faldet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 105,42 dollar mod 104,75 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 103,01 dollar mod 103,18 dollar torsdag eftermiddag, men efter en stigning på 27 cent natten til fredag.

Den amerikanske og europæiske olie har frem til fredag været i fald i to uger i træk og har været præget af kraftigt frasalg i tirsdags, hvor Brent faldt med 9 pct. og WTI med 8 pct.

Ifølge Stephen Innes, direktør i SPI Asset Management, er priserne særligt påvirkede af vestligt forbud på russisk olie- og gasproduktion, hvilket har holdt niveauet nogenlunde oven vande.

”Med flere rentestigninger på vej og USA, der sandsynligvis er i en teknisk recession, kan markedsambitionerne være ret begrænsede. Den eneste grund til, at prisen ikke ligger lavere, er USA’s egne og de officielle sanktioner på russisk olie,” siger han til Reuters.

Centralbankernes rentestigninger verden over har også sat gang i bekymringer om, at stigende omkostninger på lån kan kvæle økonomisk aktivitet og derved reducere efterspørgslen efter olie.

Data fra amerikanske Energy Information Administration viste torsdag, at udbudt olie steg til 20,5 mio. tønder om dagen i den seneste uge.

Over de seneste fire uger har efterspørgslen dog været nede på et niveau, der er omkring 5 pct. lavere sammenlignet med samme periode sidste år.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1741,05 dollar mod 1741,68 dollar torsdag eftermiddag.

Hævet kørselsfradrag er blevet udvandet af fortsat stigende brændstofpriser

Ny aftale: Forvirring skruer op og ned for skatteregningen til 25.000 firmabilejere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også