Lufthavne under pres: Flyselskab tager eget bagagepersonale ombord på fly

De europæiske lufthavne er presset på personalefronten, og det tager Icelandair nu konsekvensen af.
Foto: Bernd Von Jutrczenka/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Bernd Von Jutrczenka/AP/Ritzau Scanpix

Det er ingen hemmelighed, at de europæiske lufthavne mangler personale, hvilket mange steder skaber lange køer, ophobet bagage og andre problemer.

Det rammer også flyselskaberne, og nu har Icelandair taget konsekvensen, skriver mediet Simple Flying med henvisning til det islandske nyhedsbureau Ríkisútvarpið.

Flyselskabet er nemlig begyndt at tage sit eget bagagepersonale med ombord på sine fly til Amsterdams Schiphol Lufthavn, som er blandt de værst ramte på personalefronten.

Icelandair har således haft to ansatte, der alene skal håndtere bagage, som en del af besætningen på fly til den hollandske hovedstad i de seneste dage og vil fortsætte med det i den kommende tid, lyder det fra informationsmedarbejder i flyselskabet. Vedkommende vil samtidig ikke afvise, at selskabet også vil foretage samme træk til andre destinationer.

Mens Icelandair har valgt denne løsning, har andre flyselskaber helt valgt at droppe flyvninger til Schiphol Lufthavnen som følge af udfordringerne og i stedet fløjet til mindre, nærtliggende lufthavne.

SAS og piloterne er klar til møde – men ingen af parterne forventer afklaring onsdag

American Airlines er på vej ud af coronaens skygge

Stort luftfragtfirma indgår aftale med Billund Lufthavn


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også