Bramsen vil "forlænge" Storebæltsbroen med fire kilometer

Transportminister Trine Bramsen (S) vil løse støjproblemer i Nyborg ved at lægge fire kilometer motorvej ind under Sund & Bælts ansvarsområde.
Transportminister Trine Bramsen (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Transportminister Trine Bramsen (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Naboer til motorvejsstrækningen gennem Nyborg er stærkt plaget af støjgener, og strækningen er dermed en oplagt kandidat, når Folketinget skal fordele den nationale støjpulje på 3 mia. kr.

Men ifølge Fyens Stiftstidende har transportminister Trine Bramsen en anden plan.

Hun vil nemlig forlænge Storebæltsbroen anlæg, således at fire kilometer af den pågældende motorvejsstrækning kommer ind under Sund & Bælts ansvarsområde.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her.

”Sund & Bælt skal selvfølgelig sørge for, at broen er tryg og sikker at køre på. Men der følger altså også noget støj med, og det skal vi også kunne tale med Sund & Bælt om. Og man kan godt forestille sig en løsning, hvor man gør motorvejen gennem Nyborg til en del af broanlægget, så man på den måde finder finansiering til støjskærme,” siger Trine Bramsen til Fyens Stiftstidende.

Samtidig overvejer hun mulighederne for at sænke hastigheden på strækningen – en overvejelse, som hendes forgænger Benny Engelbrecht (S) ellers afviste med henvisning til tidstab for trafikanter og samfundsøkonomien.

Trafikken hen over Øresund er forandret efter corona

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også