Sortlistning af virksomheder med illegal arbejdskraft får kold skulder af DI

Ifølge brancheorganisationen DI risikerer nyt forslag om sortlistning af virksomheder, der benytter illegal arbejdskraft, at ramme de forkerte.
Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Et nyt forslag fra regeringen vil sortliste virksomheder, der hyrer illegal arbejdskraft, men det forslag får ikke ligefrem en varm modtagelse af brancheorganisationen Dansk Industri (DI).

Det skriver Licitationen.

Ifølge branchedirektør i DI, Jakob Scharff, er det ”noget af det mest virksomhedsfjendske”, han længe har set, og han pointerer, at det risikerer at udelukke virksomheder fra offentlige udbud, som ikke har haft til formål at snyde, men i stedet er kommet til at lave en fejl, ”fordi lovgivningen er så kompleks”.

”Vi er nødt til at reagere på et forslag, som vi synes er ret voldsomt. Det, vi frygter i sidste ende, er, at temmelig mange virksomheder kan komme til at stå i en situation, hvor de lige pludselig bliver udelukket og stillet i den store gabestok for noget, som måske er en administrativ fejl,” siger Jakob Scharff til Licitationen.

Hos Bygherreforeningen ser man dog anderledes på forslaget, hvor adm. direktør Henrik Bang i stedet mener, at forslaget lukker et hul i udbudsloven og gør det mere klart, hvornår en bygherre er forpligtet til at udelukke en virksomhed fra at give tilbud.

Inflation sender forventningerne ned hos Sund & Bælt

Overtagelse af jernbanespecialist giver Aarsleff et bedre fodfæste i Norge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også