MobilityWatch

Direktør for jysk lufthavn vil tvinge SAS til at betjene centrale indenrigsruter

Topchef for Billund Lufthavn opfordrer til, at den danske stat som led i en mulig rekapitalisering af SAS stiller krav om, at selskabet skal holde gang i ruter mellem de betydende lufthavne i Danmark.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ifølge topchefen for Billund Lufthavn, Jan Hessellund, kan Danmark risikere at miste mange indenrigsruter som følge af SAS-krisen og udenlandske selskabers kamp om kunderne, skriver Børsen.

Derfor foreslår direktøren nu at staten som led i en rekapitalisering af SAS stiller krav om, at flysselskabet skal servicere alle ”betydende” danske lufthavne.

“Det er en risiko for, at vi på sigt får ringere indenrigsforbindelser, og at SAS med henvisning til dårligere rentabilitet vil nedlægge endnu flere,” siger Jan Hessellund til Børsen.

Der er tale om en model lig Norge, hvor den norske stat pålægger flyselskaber pligt til at flyve på strækninger til tyndt befolkede områder. Staten udbyder således disse ruter i Norge i koncession med statstilskud.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Lufthavns-boss ser to udfordringer ved udspil til grøn luftfartsstrategi

Lufthansa-fragtchef ser økonomi veje tungere end klima hos speditører

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede