Spildevandsselskab stævner Vejdirektoratet i principiel sag

Vestre Landsret skal i en principiel sag afgøre, om Vejdirektoratet er forpligtet til at betale bidrag til et spildevandsselskab for regnvand, der løber på en statslig vej.
Foto: Morsø Forsyning
Foto: Morsø Forsyning

En principiel sag anlagt af Morsø Spildevand, der hører under Morsø Forsyning, mod Vejdirektoratet, skal nu afgøre, om Vejdirektoratet er forpligtet til at betale et bidrag til spildevandsselskabet for det regnvand, der løber på en statslig vej.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Kontroversen mellem de to parter drejer sig om, at spildevandsselskabet i forbindelse med forarbejdet til etableringen af en række regnvandsbassiner opdagede, at der strømmer vand på en statslig vej ud i Morsø Spildevands spildevandssystem.

Selvom den gældende praksis ifølge direktør i Morsø Forsyning, Vivian Søndergaard, er, at Vejdirektoratet skal betale et bidrag, når det udleder til et spildevandsteknisk anlæg, så har den statslige instans nægtet.

På grund af sagens principielle karakter er det for nyligt lykkedes for Morsø Spildevand og brancheorganisationen Danva, der bistår forsyningen, at få godkendt, at sagen starter i Vestre Landsret som første instans. Det betyder også, at hvis en af parterne anker dommen, skal den videre til Højesteret.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også