Oliepris falder på styrket dollar og kinesiske covid-tilfælde

Tirsdag falder oliepriserne på baggrund af en styrket dollarkurs og bekymringer for den globale efterspørgsel efter flere kinesiske covid-tilfælde.
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er faldet tirsdag, da en højere dollarkurs og flere covid-19 tilfælde i Kina giver bekymringer om en lavere global efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 96,00 dollar mod 97,45 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 90,84 dollar mod 92,35 dollar mandag eftermiddag.

Tirsdag morgen er dollar blevet styrket yderligere, da stigende renter og geopolitiske spændinger fortsætter med at bekymre investorerne.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Den højere dollarkurs gør, at det bliver relativt dyrere at købe olie med andre valutaer, hvilket sænker efterspørgslen.

Og yderligere renteforhøjelser i USA lurer i horisonten, hvilket kan forstærke udviklingen.

”Robuste jobdata fra USA har styrket forventningerne til endnu en renteforhøjelse på 75 basispoint ved næste måneds møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvilket udgør en nedad-rettet risiko for den globale olieefterspørgsel,” skriver ANZ Research i et notat ifølge Reuters.

Sideløbende er smittetallene for covid-19 på sit højeste siden august hos verdens næststørste olieforbruger, Kina. Det er også med til at presse oliepriserne tirsdag.

Oliepriserne her ellers været understøttet af, at Opec+ i sidste uge sænkede sit produktionsmål med to millioner tønder per dag.

”Mere kritisk er det signal, som Opec+ her sender ved at reagere på kortsigtede markedsdynamikker og ved at prøve at stabilisere eller booste markedspriserne, på trods af det fælles synspunkt, der forudsiger, at væksten i efterspørgslen vil overgå væksten i udbuddet resten af året,” udtaler Stephen Innes, partner hos SPI Asset Management.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1664,85 dollar mod 1666,60 dollar mandag eftermiddag.

Dieselkrisen begynder for alvor at gøre ondt

Transportselskaber på stribe dropper dyrt biobrændstof – går tilbage til diesel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også